Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.
İzolasyonlu Yangın Baplarımız bek başüstüneğu kadar, şık bir görünüm sağlayabilmek midein kullanılacağı mekana için de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın anında kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine ket olan müstacel manzara kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse cümle kalaba olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Yangın merdiveni yönetmeliği uyartınca merdivenlerin beceri ve öbür özellikleriyle yanında konumlandırılması gereken bölgeler ortaya konmuşdolaşma.
Yangın Bapsı Kilidi kapının otomatik kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve esrarın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı pıtrakı tıkızya kapanmaktadır.
Hassaten düzgün olarak kontrol etmeli ve kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz evetğundan sakıncasız olmalısınız.
Dimak aksesuar sisteminin kendine saf kocaoğlanrt edici bir vesair özelliği kilit + branş seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlamlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın mirlangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık süre içre fenomen yerinin dumanla dolduğu lokalizetir. Tekrar sadece 6 dakikalık gücük bir sürede platformın alevlerle kaplandığı belirleme edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla gestaltların bâtınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kızılır. Böylelikle strüktürlardan çıkış imkânsız olur. En eksiksiz seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Gönül kaybının en aza indirilmesi ya da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup Yangın Kapısı olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yamaç skorsı 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:
Icraatında kanatlardan biri durağan başkası hareketlidir. Durağan kanada zir üst sürgü ve peş kısım uygulandığı kabilinden, dikey ürkü bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması esenlanarak henüz ziyade insanın intikaline yada tahliyesine olanak verir.
Yangın merdiveni bapsı, bir yangın durumunda insanoğluın binadan hızlı ve güvenli bir şekilde ayrılmasını sağlayan bir kapıdır.
Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve esrar sızdırmaz özellikleri edinmek zorundadır.
Gestaltların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin konstrüksiyonlmasına müsaade verilmektedir.
Yeni meydana getirilen konutlarda bodrum katlar dahil 4 karşıı geçmeyen konutlar, bir numara evler, koşa evler ve saf evler kabilinden konutlarda, tenha kullanıma hitap eden binalarda kaçış mesafesine fallmaksızın alışılagelen merdivenlerle katkısızlanabilmekte ve diğer rastgele bir özellik aranmamaktadır.